Corona verjaardagsfeestje

 

Helaas kunnen ook wij vanwege deze coronatijd momenteel geen kinderfeestjes organiseren… Maar je blijft wel op dezelfde dag jarig en je moet je toch een beetje jarig voelen op je verjaardag! Daarom willen wij wel graag helpen met het organiseren van een eigen feestje, inclusief tips met wat te doen met de taart en de kado’s uiteraard!

 

Cadeau’s voor de jarige

Iedereen wil natuurlijk cadeau’s krijgen op zijn verjaardag, maar dat wordt wel lastig op anderhalve meter afstand… Gelukkig is er met een beetje creativiteit van alles te verzinnen om het cadeau bij de jarige te krijgen en ook dat de gever van het cadeau er ook een beetje bij is. Hoe krijgt de jarige toch een cadeau?

1.       Als familie en vrienden het cadeau hebben laten bezorgen of misschien zelf wel op de stoep hebben gezet kan jij die openmaken terwijl je videobelt met degene van wie je het cadeau gehad hebt, zijn ze er toch nog een beetje bij. Dit kan natuurlijk terwijl jullie beiden een stuk taart aan het eten zijn, lekker smullen bij het beeld met vriendjes of familie!

2.       Mochten ze niet op je verjaardag kunnen zijn dan kan je ze natuurlijk ook altijd vragen of ze een persoonlijke digitale boodschap bij het cadeau willen sturen, dan heb je ze toch nog even gezien. 

3.       Als iedereen zijn cadeaus bij jou thuis afgeleverd heeft en jou familie verstopt ze door het hele huis kun je een cadeau speurtocht door huis doen, ga je ze allemaal vinden??

 

Verjaardagswensen

Vriendjes en vriendinnetjes uit de buurt willen jou natuurlijk ook een leuke verjaardag wensen, maar mogen helaas niet naar binnen komen… Maarr ook daar is iets op verzonnen! 

1.       Alle vriendjes en vriendinnetjes die in de buurt wonen vragen of ze één voor één verjaardagswensen komen stoepkrijten voor de deur.

2.       Als iedereen, zowel familie als vriendjes ’s ochtends vroeg opstaan om jou wakker te gaan zingen terwijl jullie met z’n alle videobellen, is iedereen er toch bij!

3.       Ontbijt op bed mag niet ontbreken, met lekkere broodjes en sapjes of juist met lekkere ongezonde hapjes om de jarig een beetje extra te verwennen.

4.       Wat als de hele buurt nou op een bepaalde tijd met z’n allen voor jou gaat zingen? Dan voel je je nog jariger dan normaal gesproken!

5.       Tijdens een online les kan de juf of meester natuurlijk ook even voor jou zingen met de rest van de kinderen! Niet de hele les uiteraard, er moet ook nog geleerd worden :P

 

 

 Traktaties

Een jarige trakteert … maar hoe? 

1.      Als je samen met mama of je broer of zus of zelfs hélemaal alleen de traktaties die je normaal op school zou uitdelen en je zet die bij de buren of kinderen uit de klas voor de deur dan heb je toch nog getrakteerd!

2.      Je kan ook een een mooie taart uit een kookboek of op internet opzoeken en hem gaan bakken en dan uitdelen of zelf opeten natuurlijk. 

3.       Als je liever alleen cadeau’s open wil maken en je lekker wil laten verwennen kan je ook een heerlijke taart of lekkere cupcakes laten bezorgen.

 

Voor meer plezier

1.       De jarige is de baas van vandaag, dus de jarige mag de speciale feestoutfit uitkiezen voor alle gezinsleden toch?!

2.      Wat ook leuk is, de jarige het avondeten laten kiezen! Wordt het friet, alleen maar taart en chocola of toch pannenkoeken? 

3.      Om het een nog gezelligere en knuffeligere verjaardag te maken kan je ook al jouw knuffels uitnodigen in de woonkamer voor een feestje!

4.      Voor de grootste knutselaars kan je ook samen met de broer, zus, mama en/of papa (een) éxtra mooie slinger(s) maken! (hang hem dan wel voor het raam, dan ziet iedereen meteen dat er iemand jarig is! Krijg je misschien ook meteen meer cadeau’s!) 

Naast slingers kan je ook andere dingen knutselen zoals de verjaardagskroon die je normaal op school krijgt.

Of knutsel een poster voor bij de voordeur of voor het raam met bijvoorbeeld: Roep Hieperdepiep Hoera of toeter 3x voor de jarige. Kijken hoe gezellig de buurt is! 

5.      Voor een extra spelletje in huis kan je je familie vragen of ze een kamer helemaal willen vullen met ballonnen om jou vervolgens te vragen om iets uit die kamer te halen. 

Je kan ook het huis éxtra uitgebreid versieren met ballonnen in de badkamer tot slingers in de wc!

6.      Met ballonnen kan je ook spelletjes doen zoals: Wie maakt het hoogste statische haar? Wie kan de meeste ballonnen kapot maken in 1 minuut? Loop een parcours door het huis met een ballon tussen je benen.

7.      Met familie kan je ook je eigen kinderfeestje vieren met leuke activiteiten zoals koekhappen, spijkerpoepen, blik gooien, wedstrijdje mummies maken, fles voetbal en ga zo maar door!

 

Hopelijk hebben wij jou kunnen helpen voor je eigen feestje!
Fijne thuisverjaardag van The Celebrate Factory!