Tips organiseren vrijgezellenfeest

Heb jij de taak gekregen om een vrijgezellenfeest te organiseren?

 

Niet de makkelijkste taak! Vaak gaan er mensen mee die je helemaal niet kent. Of er gaan genodigden mee die een totaal andere smaak hebben als de vrijgezel, en graag activiteiten willen doen die zij zelf leuk vinden. Maar uiteindelijk draait het om de vrijgezel, niet waar?

 

Ook de uitgaven van de activiteiten betreft het vrijgezellenfeest leveren vaak een hoop onenigheid op en een datum prikken valt vaak ook niet mee! Het organiseren van een vrijgezellenfeest kan veel gedoe met zich meebrengen. Daarom willen wij van The Celebrate Factory je wat tips meegeven om de organisatie zo soepel mogelijk te laten verlopen!

 

Hier een aantal tips voor het organiseren van een vrijgezellenfeest:

 

1. Zorg dat je weet hoeveel geld iedereen wil besteden (niet iedereen heeft het even breed) je kan een feestje ook leuk maken met een goedkope fles bubbels uit de supermarkt, of een picknick lunch in een park!

2. Zorg dat je weet welke gasten de vrijgezel erbij wil hebben!

3. Zorg dat je meerdere opties hebt waar de gasten uit kunnen kiezen, maar niet teveel!

4. Maak een datumprikker aan met een hand aan opties, zodat iedereen die zelf in kan vullen!

5. Kies een leuk thema, zodat de genodigden mee kunnen denken en je leuke bijpassende outfits kunt scoren.

6. Zorg dat je de activiteiten op tijd boekt. Ook handig als je een activiteit al moet betalen... Iedereen heeft dan ruimschoots de tijd om dit over te maken naar de geldschieter. En stel je eens voor dat jullie vet, gave, ultieme uitje al is volgeboekt?

7. Maak een niet te strakke planning!  Denk aan bijvoorbeeld:  files, mensen die te laat komen of een activiteit die uitloopt. En daarnaast is het fijn als de dag relaxed en spontaan verloopt. Spontane dingen zijn altijd het leukst!

8. Probeer maximaal 2 mensen aan te stellen die de globale organisatie in handen nemen. Hoe meer mensen zich ermee bemoeien, des te langer het duurt en des te meer ergernissen er kunnen ontstaan. Er zijn altijd een paar mensen in het gezelschap die snel beslissingen kunnen nemen en het leuk vinden om te organiseren.

 

Hopelijk hebben jullie wat aan onze tips en gaan jullie een geweldig vrijgezellenfeest tegemoet!

 

Written by - The Celebrate Factory |  www.thecelebratefactory.nl